Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arena Vänersborg Arenan
Man tänker sig tydligen lägga ner badhus som är till för att alla skolbarn ska lära sig simma. Samtidigt tänker man tydligen behålla Arenan, menar signaturen. Bild: Stefan Bennhage

Sälj Arenan i Vänersborg och hyr de tjänster vi har råd med

Man tänker sig tydligen lägga ner badhus som är till för att alla skolbarn ska lära sig simma. Samtidigt tänker man tydligen behålla Arenan, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Som nyinflyttad hör man om den dåliga ekonomin i Vänersborgs kommun. Man tänker sig tydligen lägga ner badhus som är till för att alla skolbarn ska lära sig simma. Samtidigt tänker man tydligen behålla Arenan, som är byggd för en sport som är mycket marginell.

Visserligen kan Arenan användas till annat (bland annat loppis) men det ger troligtvis lite pengar till att täcka hallens kostnader med.

En kommun får ju många krav från riksdagen på aktiviteter man måste ha och de kan man ju inte strunta i, utan tvingas genomföra dem på ett så bra sätt som möjligt och ständigt effektivisera dem.

Det är verksamheter som det inte finns lagkrav på, som man kan reducera eller skära bort. Fotbollen, som är världens största sport, behöver anläggningar enligt Svenska fotbollsförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt .

I en annan mellansvensk småstad finns det en fotbollshall med intilliggande badhus, som är byggt, ägt och drivs av ett privat fastighetsbolag. Man har god beläggning av bland annat idrottsföreningar från Stockholm (30 mil enkel väg).

Detta ger även ett beläggningstillskott för stadens hotell och vandrarhem. Kostnaderna för kommunen är cirka hälften jämfört med de som byggt anläggningar i egen regi, enligt en genomlysning gjord av SKR.

Mitt förslag:

Sälj Arenan och hyr de tjänster vi har råd med. Då får vi mer kontrollerbara utgifter. Det går nog att hyra istid i hallar som ligger inom en timmes restid.

Nyinflyttad