Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Sätt fokus på landsbygden!

Centerpartiet har under många år drivit på för en politik som ser hela Trollhättan och alla dess delar. Vi anser fortfarande att den politiken till stor del saknas i Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättans stad kommer nu att ta fram en landsbygdsstrategi efter påtryckning från Centerpartiet. Det är bra. Det är dock viktigt att den pekar på hur kommunen vill utveckla våra landsbygdsområden. Hur vill kommunen att servicen på landsbygden ska se ut?

Centerpartiet anser att det bör finnas förskola, skola, möjlighet att handla mat, omsorg när du blir äldre i Upphärad, Sjuntorp, Åsaka och Velanda. Det ska finnas bra kommunikationer både via bilväg, cykelväg och kollektivtrafik för att ta sig mellan Trollhättans centrala delar och ytterområdena. Det bör finnas omsorgsboenden i både Åsaka och Sjuntorp. Det bör finnas tillagningskök på kommunens förskolor, skolor och omsorgsboenden.

Det är viktigt att den majoritet som idag styr Trollhättan talar om för boende på landsbygden hur de vill att servicen och utvecklingen i dessa områden ska se ut? Vad vill Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet?

Istället för att tala om det cirkulerar rykten om att stänga restaurangen på Nordängen och fortsatt hålla restaurangen stängd på Landbogården. Jag hoppas att detta är felaktiga rykten. Oavsett så visar det på en oro bland invånarna på landsbygden om vad som kommer att hända framöver.

Trollhättans stad bedriver planarbete i stora delar av kommunen, men nästan inte alls i landsbygdsområdena. Det behövs ett nytt fokus på hur Trollhättans stad vill utveckla områden som Upphärad, Sjuntorp, Åsaka och Velanda.

Därför föreslår vi i Centerpartiet att Trollhättans stad startar ett planeringsarbete med avseende på gestaltning, lokalisering av vägar, kvarter, byggnader och grönområden, liksom placering av ytkrävande funktioner såsom skolor, förskolor och äldreboenden, i form av fördjupade översiktsplaner för Upphärad, Sjuntorp, Åsaka och Velanda, för en långsiktig utveckling av hela Trollhättan. Det behövs ett nytt fokus på hela Trollhättans kommun!

Sofia Lindholm

Gruppledare Centerpartiet Trollhättan