Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sätt Vänersborgs kommun under förmyndarskap?

Från min ”karantän” i Sälen läser jag TTELA via nätet varje dag och föreslår att Vänersborgs kommun sätts under förmyndarskap. Detta är tre underlag för mitt förslag:

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vänersborgs kommun köper Bergagården! Vänersborgs kommun har köpt Bergagården för 4,8 miljoner kronor. Man har däremot inte råd att koppla på kommunalt vatten som kostar mellan 5–7 miljoner kronor utan ska rusta upp den befintliga lokala avloppsreningen för 100 000 kronor. När man nu bestämmer sig för att köpa Bergagården varför inte då även koppla på kommunalt vatten och inte överlasta den kostnaden på våra barnbarn!

Fullmäktige ska bygga en ny sessionssal för 40 miljoner! Kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson (S) föreslår att fullmäktige i juni månad tar beslut om att bygga en ny möteslokal för fantastiska 40 miljoner kronor. Detta är hans argument ”vi tvingas vara i externa lokaler. Det medför merarbete för våra tjänstemän och någon voteringsutrustning har vi inte haft”.

Om du Benny tar kontakt med kommunens it-avdelning så ordnar de en voterings-utrustning inom bara ett par timmar. Ett annat förslag är att göra om den så kallade ”brödrosten” till ny sessionssal, denna används mycket sällan numera för arrangemang, men tyvärr är den väl, som flertalet av övriga kommunägda lokaler, mycket nedsliten.

En familj i Vänersborg har fått assistansersättning för tio miljoner! Hur kan Vänersborgs kommun sedan 2014, under sex år, betala ut assistansbidrag på hela tio miljoner kronor (läs summan en gång till) först till maken och sedan till tre barn för att sköta mamman som hade ett påhittat hjälpbehov? Vem är ansvarig för beslutet?

Förmodligen är det som alltid, när det gäller Vänersborgs kommun, det finns ingen ansvarig. När domen så småningom faller i tingsrätten kommer det att bli låga straff samt återbetalning av pengar som inte finns.

Lars-Göran Bengtsson