Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Södra alternativet för ny slussled innebär att det inte behövs byggas i Skoftebyn

Replik
Svar på Arbetsbro" är Trafikverkets idé och inget grundlöst hittepå.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är inte ofta en insändare lyckas med konststycket att argumentera både för och emot sig själv och för och emot en och samma ståndpunkt, men infödd Skoftebybo lyckas onekligen med den bedriften samtidigt som hen genom att använda ordagranna citat från min insändare, ytterligare rör ihop argumenten för och emot ena och andra förslaget.

Jag väljer dock att tolka insändaren som att infödd Skoftebybo förstått argumenten att ny slussled bara kan byggas i Skoftebyn och att vi därmed är ense i den saken. Att det södra alternativet för ny slussled innebär att det inte kommer att behöva byggas nya vägar och broar i Skoftebyn och att hela fall- och slussområdet därmed räddas från förstöring, måste betraktas som en grundförutsättning om man vill bevara Trollhättan och Trollhättans värdefullaste turistattraktioner, kulturbyggnader, kulturmiljöer och centrumnära grönområden. Hundratusentals turister, besökare och trollhättebor slipper därmed att oroa sig för att Trollhättans värdefullaste kulturskatt förstörs för all framtid.

Fortfarande återstår Trafikverkets svar hur man kan tillåtas lägga en våt filt över bostadsområden i Trollhättan där ägarna av fastigheter nu inte kan förfoga över sin egendom tills Trafikverket får ändan ur vagnen och presenterar sina slutsatser. Att dra denna självklara process i långbänk är helt oacceptabelt samtidigt som fler frågetecken nu rests huruvida en ny slussled överhuvudtaget behöver byggas för det marginella behov som eventuellt kan skönjas i horisonten. Vad är konsekvenserna av att helt enkelt skrota en ny slussled och behålla samt renovera dagens (1916 års) slussled. Trafikverket är skyldiga Trollhättans invånare ett godtagbart svar och inte fortsätta att stoppa huvudet i sanden.

Bygg en ny slussled i Skoftebyn eller bygg den inte alls!

Inflyttad Tingvallabo och oberoende observatör