Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

S arbete för att minska klyftorna mellan stad och land!

För att samhället ska fortsätta växa måste alla områden vara en lämplig plats att bo, leva och verka på.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Genom att bedriva ett större arbete för att utjämna de växande klyftorna tror jag att staden kan garantera en god och likvärdig trygghet.

I 16 år har vi kunnat se en ökning bland folkmängden, och det går inte att undgå att Trollhättans stad växer. Däremot bör det ske fler åtgärd och det handlar om att kunna ge alla en möjlighet till bra utbildning, bra service och införa ett robust arbete för att företag och andra verksamheter ska vilja etablera sig och utvecklas även på landsbygden.

Görs det större åtgärder och investeringar vid landsbygden har staden stor potential att utvecklas och växa, minst sagt så ser jag idag att Socialdemokraterna i Trollhättan satsar för att göra alla områden, både i stad men även land, en trygg plats där alla kan leva. Det finns säkert många, som har sina rötter i landsbygd, som kanske har som mål att kunna flytta tillbaka och leva där. Då är de förslag och åtgärder som gjorts hittills, bland annat att det byggs skola, bättre vägunderhåll, samlingsplatser och att Eidar nu satsar på att bygga fler bostäder ett steg närmare för att nå det målet. Med politiska beslutande åtagande så byggs det upp ett mer jämlikt samhälle för alla. God tillgänglighet, genom att öka långsiktigt hållbart transportsystem är en förutsättning för att människor och näringsliv ska vilja leva och verka vart de än vill.

Jag tycker att det ska vara av yttersta vikt att skapa ett starkare samhälle med en bred förankrad landsbygdspolitik. Nödvändigt betalar vi gemensamt via skattemedel och dessa medel används även till att stärka landsbygden för att alla ska ha samma möjligheter till tillgänglighet och kvalitet. Det är vad som skapar trygghet hos människor!

Florentina