Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem vill lyssna på Ylva Johansson på första maj?, uttrycker skribenten.
Vem vill lyssna på Ylva Johansson på första maj?, uttrycker skribenten.

S borde byta namn

(S) – är det inte ändå dags att byta partinamn till Nya Socialdemokraterna Liberalerna? LO-förbunden drar in partistödet ett efter ett. Vad väcker det för tankar hos (S)? Första maj ska ett antal av partiföreträdarna tala. Vad ska de tala om? Ska ni tala om att dagen efter som är andra maj då ska ni gå till beslut om inskränkningar i strejkrätten?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Arbetssäljarnas (läs löntagare) starkaste vapen gentemot arbetsköparna (läs arbetsgivare) är strejkrätten!

Strejkrätten är tillkämpad av våra föregångare under lång tid och möda och är arbetssäljarens sista kraftfulla vapen för att kunna ha ett verktyg emot kapitalisternas ständiga vinstintresse och arbetsköparnas ihärdiga försök att få till inskränkningar i drägliga arbetsvillkor, löner, arbetsmiljö, semester, barnledighet, sjukförsäkring, arbetslöshetsersättning, pensioner och säkerhet på arbetsplatsen. Vilka drar in pengarna till vinsterna, bonusutdelningar och aktieutdelningar?

En socialdemokrati som ända sedan Göran Perssons dagar fullständigt och lydigt gått i näringslivets ledband och önskemål, väljer nu att ta steget fullt ut och bort från den arbetarrörelse  som är grunden till själva partiet. Snälla (S) i all välmening för er egen heder, sluta att marschera på första maj till Arbetets Söner och Internationalen för ni förstår inget av innehållet texten!

Samt stryk allt med ordet socialism i partiprogrammet, om ni nu inte redan lyckats med det också? Vem vet?

Vem vill lyssna på Ylva Johansson på första maj?

Äkta socialist