Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

S-C-MP, badanläggningar och strategiskt tänk?

TTELA arrangerade en politisk debatt på Sanden söndag 3 juni. Det första av tre ämnen handlade om framtiden för Hallevibadet i Vargön.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I mitt inlägg som företrädare för Moderaterna efterlyste jag en strategisk diskussion angående framtidens bad vad gäller bland annat lokalisering och driftsformer. Marie Dahlin (S) uttalade då, vilket också citerades i TTELA dagen efter, att: ”det är alltid lätt med facit i hand, men vi har inte sett något från Moderaterna”. Eftersom vi är en del av oppositionen kan vi inte göra mycket mer än att komma med goda idéer i form av motioner. Fakta är att redan den 19 februari 2015 lämnade Jonathan Axelsson (M) och Tor Wendel (M) in en motion angående ”framtagande av en långsiktig strategi för kommunens simhallar”. Denna motion bifölls av ett enigt kommunfullmäktige redan 9 december 2015. Beslutet löd: ”uppdrar åt Kommunstyrelsen, i samverkan med berörda nämnder, att ta fram en långsiktig strategi för kommunens simhallar i enlighet med motionens intentioner. Strategin ska fastställas av Kommunfullmäktige under innevarande mandatperiod”. Marie Dahlin är ordförande i Kommunstyrelsen under innevarande mandatperiod och således den person som äger ärendet, men hittills verkar inget ha hänt (i denna fråga heller). Vi moderater har alltså försökt att få igång detta viktiga arbete redan 2015, men KS-ordförande verkar trampa vatten, när börjar S-C-MP simma framåt i frågan?

Gunnar Lidell (M), samt Jonathan Axelsson (M), Tor Wendel (M)