Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag tror att den S-feministiska kampen upphörde när man valde Stefan Löfven som partiledare, skriver insändarskribenten.
Jag tror att den S-feministiska kampen upphörde när man valde Stefan Löfven som partiledare, skriver insändarskribenten.

S – feministiska kampen är död!

Replik
Svar på Vi fortsätter ta den feministiska kampen, 17 december.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I er insändare saknas känslan för betydelsen av den kvinnliga kampen för jämställdhet? Man kan ju tro att den feministiska kampen dog 1921! Att inte nämna Alva Myrdahl som bland annat fick Nobels fredspris är ett dråpslag för er insändare.

Hon framförde vikten av att barnuppfostran delas mellan föräldrarna, hon skapade reformen för en svensk förskola, hon skapade ett samhälle där kvinnan kunde delta i arbetslivet samt att män och kvinnor skulle dela på hemarbetet med mera.

Kommunals första kvinnliga ombudsman Elin Mossberg ej att förglömma. Kommunals förbundsordförande Lillemor Arvidsson som skapade uttrycket ”Samhällets hjältar” för arbetande kvinnor inom kommun och landsting.

Jag tror att den S-feministiska kampen upphörde när man valde Stefan Löfven som partiledare. En man som sade nej till att satsa extra pengar på offentliga sektorns kvinnor 2011 och som idag kallar sig feminist! En ledare som öppet mobbar oliktänkande istället för att skapa debatt och försöka påverka till ett resultat som gynnar alla parter. Det hade en duktig förhandlare gjort!

När man ser kommuner/landstingskvinnor sliter med för stora barngrupper, en äldreomsorg som drivs med vansinneschema och underbemanning, en sjukvård där vaktpersonal skyddar de anställda, då har kampen upphört!

I dag skyddar och kramar ni kvinnoförtryckarna genom att tulla på kvinnors hundraåriga kamp för jämställdhet. Vem ska ta tillbaka kampen?

Lennart Andersson

Kommunals före detta ordförande Trollhättan