Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

S-retorik lurar nog ingen längre

Replik. Svar på "Invånarnas väl är viktigare än val".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När jag läser Lena Hults insändare i TTELA blir jag både konfunderad och bekymrad. Hon skyller på moderaternas politik för att äldreomsorgen ser ut som den gör i Trollhättan. Får jag då påminna om att Trollhättan varit styrt av S under mer än 100 år. Vidare har Lena Hult ännu inte besvarat min tidigare fråga varför Trollhättan återkommande ligger i bottenträsket bland Sveriges 290 kommuner i Socialstyrelsens öppna jämförelser gällande nöjdheten hos våra omsorgstagare kring trygghet, boendemiljö (särskilda boenden) och egenmakt.

Hon påstår vidare att LOV och äldreomsorg i privat regi är till ondo. Men hur kommer det sig då att Trollhättan som enbart har äldreomsorg i kommunal regi inte ligger i toppen av Sveriges kommuner?

Sanningen är den att Lena Hult inte vill svara  på just den frågan. Det är nämligen så att de kommuner som har verksamheter i både kommunal och privat regi är just de kommuner som får bäst resultat i de årliga brukarenkäterna.

Det finns företag i privat regi som faktiskt drivs av tanken och glädjen att erbjuda äldre den allra bästa omsorgen på ålderns höst. De är dessa som vi behöver få hit till Trollhättan, inte de som har fått en massa anmälningar emot sig.

Att vi som Moderater, ihop med övriga oppositionspartier, uttrycker åsikter som inte har samma vision kring framtidens äldreomsorg som S har, är inte samma sak som att det pågår en skrämselpropaganda. Den står ni i Socialdemokraterna så bra för själva. För den som är intresserad så är det bara att läsa alla mötesprotokoll som ligger på Trollhättans stads hemsida. Där kan man se de initiativ och förslag som kommit från oppositionen under denna mandatperiod.

Självklart så arbetar vi för ett maktskifte efter valet 2022 för det behöver Trollhättan och stadens invånare. Målet är att erbjuda Trollhätteborna den bästa äldreomsorgen i framtiden och då ingår valfrihet för den enskilde gällande mat, boende, utförare och omsorg.

Annicka Johansson (M)

ledamot omsorgsnämnden i Trollhättan