Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

S, V och MP i Trollhättan tar ansvar för välfärden!

Trollhättan går bra och allt fler väljer att bosätta sig i staden. Det föds fler barn och det byggs förskolor och skolor så det knakar. Vi politiker i majoriteten tar ansvar för att skapa goda förutsättningar för våra Trollhättebor och har därför lagt in en skattehöjning på 80 öre, för att säkra kvalitén i äldreomsorgen, förskolan och skolan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi ser inte att dessa verksamheter ska behöva spara på barn, ungdomars och äldres livskvalité. Vi behöver fortsätta jobba på att alla barn får en förskoleplats i tid, att skolresultaten fortsätter uppåt, som de gjort de senaste åren, men också att våra äldre kan känna trygghet i hemtjänsten eller omsorgsboendet. Vi behöver också göra mer för att skapa trygghet i staden, här kan en trivsam stadsmiljö, med ett nytt torg, skapa förutsättningar för att fler människor är ute i stan och vill umgås, ta en fika eller besöka några av våra fina lekparker.

Men i trygghetsarbetet ingår också att polisen får ”mera muskler” att förhindra kriminalitet och framför allt lagföra de som begår brott. Här driver regeringen ett 34-punktsprogram med en rad åtgärder för att förbättra polisarbetet och skapa ett tryggare samhälle. I Trollhättan har vi sedan länge ett bra samarbete med polisen, vilket kan bli ännu bättre med regeringens program.

Våra kommuner i Sverige, inklusive Trollhättan står inför utmaningar med befolkningsutveckling och att vi lever längre, vilket på ett positivt sätt påverkar oss människor, men det påverkar också kommuners ekonomi. Staten kan kompensera till viss del, regeringen skjuter till 20 miljarder till välfärden under mandatperioden, men många kommuners behov är betydligt större. Att effektivisera verksamhet går till viss del, vilket också har gjorts i Trollhättan. Men ibland kommer man till ett läge då man behöver skapa intäkter till kommunen, för att din mamma ska ha det bra på äldreboendet, att ditt barnbarn ska få plats på en förskola nära dig och för att ditt barn i skolan ska få det stöd som hen behöver!

Mats Wiking

Socialdemokraterna