Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

S vill inte se verkligheten

På veckans kommunstyrelsesammanträde klubbade S, V och Mp igenom lokalförsörjningsplanen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En plan som drar upp riktlinjerna för hur behovet av lokaler inom kommunens verksamheter ser ut framöver. En plan som helt enkelt ska hjälpa de kommunala förvaltningarna att ligga rätt i planeringen av nya lokaler utifrån behovet av exempelvis förskolor i förhållande till antalet barn i staden.

Bekymret är bara att lokalförsörjningsplanen fortfarande tar sin utgångspunkt i att Trollhättan har 70 000 invånare år 2030. Alltså ska vi öka med 11 000 personer på nio år. Trots att flera rapporter tydligt pekar på att vi inte alls växer i den takt som krävs för att komma dit. Snarare hamnar vi troligtvis närmare 65 000 invånare, vilket i sig inte alls vore en dålig tillväxt, men det skiljer 5000 personer.

Vi moderater tycker att det är bra med ambitioner för staden så att vi utvecklas och attraherar nya Trollhättebor. Dessa ambitioner måste dock vara relevanta inför hur verkligheten ser ut, samtidigt som fokus från politiken måste vara att göra tillvaron för nuvarande trollhättebor så bra som möjligt. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet verkar tycka att det är ett misslyckande om vi inte når 70 000, med resultatet att staden hamnar snett i lokalplaneringen och bygger för behov som inte finns. Vi yrkade givetvis på återremiss så att planen justeras ned till mer trovärdiga siffror, men det ville inte den styrande trion lyssna på, så man gasar vidare med skattebetalarnas pengar mot 70 000 invånare.

Peter Eriksson (M)

Trollhättan