Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Samtliga elever har rätt att välja skola

Replik
När vi på Utbildningsförvaltningen upplever att missuppfattningar sprids om vår verksamhet och beslut vi fattar, måste vi reagera.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Artikeln i TTELA den 28 oktober handlar inte om det fria skolvalet. Den handlar om förvaltningens arbete med att anvisa elever till mottagande skolor, skolor som eleverna då har en garanterad plats på. Det är i detta sammanhang jag uttalat att eleverna inte får välja skola. Det gäller för alla elever i Trollhättans stad, oavsett var de bor.

Utbildningsförvaltningen inskränker inte på något sätt elevers lagstadgade rättighet att välja en annan skola än den de anvisats. Under den kommande valperioden för Val av skola har – precis som tidigare år -  samtliga elever i Trollhättans stads grundskolor möjlighet att välja en annan skola än den de anvisats till. Den som vill veta mer om Val av skola kan ta del av informationen på vår hemsida eller kontakta Utbildningsförvaltningen via telefon eller e-post.

Karin Persson,

förvaltningschef Utbildningsförvaltningen