Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lena Garnold
Bild: Lena Garnold

Satsa på våra fina motor- och raceungdomar

När man varje dag hör om skjutningar, våldtäkter, misshandel och droger, frågar vi oss vart våra ungdomar är på väg och vad kommer de att utsättas för nu och i framtiden.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Min livssituation har gett mig förmånen att träffa ungdomar som har ett stort intresse av motorsport och vill utveckla detta genom att själva driva verkstäder inom racing och utveckla sina kunskaper med den tekniska biten inom denna sportgrenen.

Tillsammans med deras familjer har vi satsat på att göra detta möjligt att bygga upp verksamheter inom motorteknik. Engagemanget har getts förmånen att göra oss bekanta med dessa blivande entreprenörer som har detta intresse med bilar och motorer. Jag vill bara säga det att jag blir mycket rörd av dessa unga fina samhällsmedborgare, över deras stora intresse och den ödmjukhet jag bemöts av.

Entusiasterna som jag nämner har valt att utföra racertävlingar utan att ha någon annan plats än på allmänna vägar och gator att vara. Detta sker då illegalt som ni förstår. På grund av avsaknad av en bana så blir detta inte helt rätt. När ungdomarna drar igång ett gaturace så börjar det även att kosta samhället resurser, både ekonomiska och i form av polisens, såsom kravallpoliser, helikoptrar och så vidare. Dessa resurser finns det andra platser i samhället där detta behövs bättre. Slöseri med samhällsresurserna, detta håller de flesta vi talat med, om. Det som "grumlar bägaren" är att olaglig “gaturace” drar oftast med sig en svans av individer som inte hör hemma i dessa sammanhang, med supande och nedskräpning.

Stora namninsamlingar har gjorts, som sedan lämnats till kommunen för att dessa fina medborgare ska få möjlighet att utöva sina intressen på laglig mark. Det finns även en historik omkring “Dalslands Ring” de satsningar dessa entusiaster, med Peter Jakobsson i spetsen, det de gjorde var rigoröst men tyvärr utan någon positiv respons. Myndigheterna har tråkigt nog inte tagit detta eller nuvarande påtryckningar på det allvar som man kan tycka i dessa frågor som de borde.

Möjlig satsning är, 2000 meter lång och 20 meter bred asfalterad bana, någonstans i mitten av Trestad. Detta skulle inte vara bortkastade resurser utan väl investerade pengar med tanke på vilket kapital man räddar. Nej, satsa på dessa fina ungdomar, som efter sina långa arbetsdagar vill få ut lite mera av livet, i denna form av ett umgänge, dessa ungdomar är förmodligen framtidens miljö- och teknikingenjörer. Tack för ordet.

Wroom