Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Janerik Henriksson/TT

SD förespråkar folkstyre med omröstningar

Replik
Svar på ”Vi börjar se hur Sverige kommer att se ut”, 27 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Här har vi ytterligare en insändare som: 1. Vägrar att ta del av SD:s partiprogram. 2. Kommer med obekräftade påståenden, exempelvis om hur Klarström uttryckt sig. 3. Skyller moskébränning i Trollhättan på SD.

Beträffande Klarströms påstådda uttryckssätt har dock insändaren en poäng: Utländska kriminella bör givetvis utvisas. För övrigt har ju SD nolltolerans beträffande medlemmars beteende och har därmed uteslutit medlemmar och även sitt ungdomsförbund. En betydligt mer konsekvent linje än övriga partiers.

Makthavare har i alla tider bytt ut tongivande tjänstemän för att kunna genomföra sin politik. Detta kan inte insändarskribenten vara okunnig om. Det är bara att titta på hur sådana åtgärder vidtagits av de partier som för tillfället haft makten.

Vidare påstås i insändaren att SD kommer att införa bland annat avskaffad rättsstat, avskaffad opposition och så vidare” likt förhållandena i Ryssland och Turkiet”. Sanningen är att SD förespråkar folkstyre med folkomröstningar i betydelsefulla frågor såsom sker i Schweiz. Detta innebär en betydligt utökad demokrati jämfört med den nu i Sverige rådande. Att SD skulle förespråka ett odemokratisk statsskick är rent nonsens.

BA