Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

SD Lilla Edet: Ni agerar reaktivt

Replik
Kontrareplik på ”Nu är tid för sammanhållning – lägg politiskt käbbel åt sidan”, 1 april

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack för repliken. För det första vill jag klargöra att jag aldrig har skrivit att ni inte tar till er experternas råd, däremot så skrev jag ordagrant att ni inte tar till er experternas råd i tid, så det är en direkt lögn ifrån er sida. Två exempel på att ni agerar reaktivt är när det kommer till dels krisledningsnämnden och dels besöksförbud på äldre­boenden.

Många kommuner i Sverige har varit proaktiva och valt att starta krisledningsnämnden, ni skriver i princip att ni vill vänta tills det smäller i Lilla Edet och därefter aktivera krisledningsnämnden. Det andra är att istället för att inrätta ett regelrätt besöksförbud på äldreboendena väljer ni att enbart rekommendera att man avstår från det, här agerar ni inte ens reaktivt utan ni låter någon annan fatta beslutet åt er, det vill säga regeringen.

Jag noterar att samtliga andra partiers gruppledare väljer att gå ihop mot oss, det är i och för sig inte förvånande. Det är inte första gången och förmodligen inte den sista, men det är skrämmande att vi är det enda invalda partiet i fullmäktige som väljer att presentera alternativa perspektiv och komma med kritik.

Jag håller med om att det är viktigt med samman­hållning i kristid, men det får absolut inte innebära att man inte får kritisera styret under kristid. Ni göder en toxisk kultur i Lilla Edet när ni viftar bort folks oro som ”politiskt käbbel”, vi måste kunna presentera alternativa perspektiv och saklig kritik även i kristid. Ni har trots allt gjort ett aktivt val att kandidera till ett politiskt uppdrag, det är ert jobb att kunna utstå ­kritik och bli granskade även i kristid, jag skulle ­svika mina väljare om jag inte berättade för dem om vad jag tycker är fel med styrets senfärdighet. Om ni inte klarar av det, även i kristid utan istället väljer att vifta bort det som ”politiskt käbbel”, borde ni kanske fundera på att lämna över era uppdrag till andra.

Johan Sösaeter Johansson

gruppledare Sverigedemokraterna Lilla Edet