Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

SD - på läktaren är det lätt att klaga

Skulle vara trevligt att få ett svar från SD lokalt med Lasse Henriksen som ordförande och samtidigt får fler invånare i staden en klarare bild av ert parti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag syftar till insändaren i fria ord från moderaterna där dom själva inte vet vad ni vill och själv blev jag faktiskt lite mörkrädd. Ni har snart suttit i tre år och inte lagt en enda motion, varför bedriver ni politik undrar man?

Nu har ni chansen att berätta åtminstone några idéer ni skulle vilja lägga fram som motion då jag är övertygad att TTELA:s prenumeranter läser fria ord oftare än att lyssna på kommunfullmäktige. Annars undrar man varför ni ens bedriver politik om ni inte vill förändra och det gör man bäst genom att lägga fram motioner och påvisa för sina väljare att man vill förändra. Att klaga är enkelt men är inte lösningen för samhället på olika uppfattningar politiskt.

Sitt inte det sista året och bara klaga, gör något konstruktivt som exempelvis lägg en motion.

Politiskt oberoende

Svar direkt:

Hej och tack för din insändare. Du skriver att jag är ordförande i Sverigedemokraterna i Trollhättan, men det stämmer inte. Jag är presstalesperson och gruppledare i Sverigedemokraterna i Trollhättan.

Jag blev lika mörkrädd som du när jag läste insändaren från Moderaterna. Att vi inte har skrivit en motion på tre år är faktiskt inte sant, och sedan mars 2020 har inget parti fått skriva några motioner, interpellationer eller frågor i Trollhättan på grund av pandemin.

En motion som skrivs idag, kommer att besvaras om cirka ett år därför har Sverigedemokraterna i Trollhättan valt ett annat arbetssätt i nuläget, nämligen att gå på lite hårdare i kommunfullmäktige som inga andra partier har gjort i denna kommun. Att Moderaterna inte bedriver oppositionspolitik utan skriver motioner om måsarna i staden är inte vår melodi, vi har större problem än måsar i denna stad anser Sverigedemokraterna, Trollhättan.

Kan upplysa dig om att våra motioner lämnas in i god tid innan valet. Nu är det 16 månader fram till valet, så om två till fyra månader lämnas samtliga motioner in från vår sida. Vi får se hur många det blir. Gissningsvis 10–20 stycken skulle jag tro. Så håll utkik efter våra motioner.

Lasse Henriksen

Presstalesperson och gruppledare för Sverigedemokraterna, Trollhättan