Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sverigedemokraterna
Bild: Sverigedemokraterna

SD representerar inte oss!

Från djupet av våra hjärtan känner vi stor sorg och skam över att en svensk politiker är så hungrande efter uppmärksamhet att han åker hundratals mil för att utnyttja desperata människors belägenhet, till exempel kvinnor och barn som flytt för sina liv undan krig och förstörda samhällen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jimmie Åkesson åkte ner till gränsen mellan Turkiet och Grekland för att sprida flygblad som är undertecknat av "Svenska folket" och med uppmaningen "Sverige är fullt – kom inte hit”.

Helt uppenbart är det enda syftet med resan att knipa politiska poäng på hemmaplan, snarare än att försöka påverka på plats.

Vi undrar verkligen på vilket sätt Sverigedemokraterna skulle kunna vara talespersoner för hela landet.

I vår demokrati har vi ministrar och regeringspersoner som för vårt lands talan, både inom och utom landets gränser.

Det gör inte enskilda ledamöter i olika partier eller privatpersoner/andra grupperingar, utan dessa företräder sina egna och sina medlemmars intressen, ingen annans.

Man kan naturligtvis vara emot det som ministrarna säger beroende på vilka som sitter på dessa poster, och detta har ju skiftat under årens lopp. Men det är ändå bara dessa som representerar Folket och därmed bara de som ska uttala sig i det svenska folkets namn.

En reglerad invandring som fungerar

Vi socialdemokrater värnar den reglerade invandringen. Det är grundläggande att människor på flykt ska ha rätt att söka asyl och om de uppfyller kraven, så ska de också få hjälp.

Men betydligt fler länder måste vara med och dela på ansvaret för att hjälpa de nödställda.

Vi har lagt om vår egen lagstiftning så att fler idag måste söka sig även till andra länder, och inte bara till Sverige. På samma sätt som flyktingmottagandet måste bäras mer solidariskt inom EU och dess länder, så måste också vårt eget flyktingmottagande fördelas ut över hela Sverige.

Våra egna möjligheter att klara av ett bra flyktingmottagande har dock gränser och då kan vi inte ta emot ett obegränsat antal nödställda. De människor som får skydd i Sverige ska kunna etablera sig här på ett bra sätt – så att vi kan upprätthålla höga ambitioner för jobb, välfärd och trygghet.

Vi fortsätter arbetet i EU och globalt för att få fler länder att ta sitt ansvar för människor på flykt och vi värnar fortsatt den internationella asylrätten.

Mottagandet av asylsökande ska ske i ordnad form framöver. De som har rätt till skydd och därmed får stanna behöver lära sig svenska, de ska utbilda sig, de ska arbeta och de ska försörja sig och det ska gå betydligt snabbare än vad det gör idag att komma in i det svenska samhället.

Socialdemokrater i Lilla Edets kommun;

Hilde Andersson, Harry Berglund, Malin Edvardsson, Annette Fransson, Ankie Hedlund, Kristian Hermansson, Margit Hvid, Stig Hvid, Vesna Källström, Dennis Lindberg, Anne-Lie Palm, Martin Rapp Minna Salow, Ulf Wetterlund, Bert Åkesson och Kerstin Åkesson