Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jakob Romin
Bild: Jakob Romin

SDs retorik: Skrämmas med lögner

Svar på ”Ska Velandaskolan stängas?”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Redan som barn lär vi oss att det är fult att ljuga. De flesta av oss har med den kunskapen upp i vuxenlivet. Men uppenbarligen gäller det inte alla.

I en insändare kommer två av Sverigedemokraternas ledande politiker med befängda påståenden om Velanda skola och ”frågar sig” om den ska stängas. Jag vet inte vad som är värst – att dessa båda politiker medvetet ljuger eller om de sover på de möten de deltar på, och får arvoden för.

Såväl Mari Bergh (SD) som Erland Larsson (SD) är ordinarie ledamöter i utbildningsnämnden (och för övrigt en hel del andra nämnder och styrelser). De står som närvarade vid mötet i december. I paragraf 115 i protokollet står: ”… att arbetet med förstudie kring Velanda skola återupptagits på uppdrag av nämndens ordförande Sofia Andersson Dharsani (S)”. Svaret på SD:s ”fråga” är således: Nej! Velanda skola ska inte stängas. Det är precis tvärtom. Den ska rustas upp. Det pågår inte heller någon ”massuppsägning” på skolan. Förändringar av scheman och inom personalgrupper sker på alla skolor och av olika orsaker. När den typen av förändringar sker är det viktigt att de görs utan att det skapar oro hos barn eller föräldrar. Men det är uppenbart att politiska hitte-på-poäng är viktigare för Bergh (SD) och Larsson (SD).

Att som ledamot i utbildningsnämnden tala ner hela skolor och dessutom tala ner en enskild rektor är en oerhört låg nivå. Det är dock något som är vanligt förekommande från ovan nämnt parti. Och det gäller långt ifrån enbart stadens skolor eller personalen på Velanda skola; när SD ska värva röster är de alldeles uppenbart beredda att ta till vad som helst i form av överdrifter, smutskastande, svartmålning och rena lögner.

Jag känner mig trygg med det arbetet som ledningen för Velanda skola gör, och att det bedrivs en kvalitativ undervisning för eleverna. Och jag och övriga i majoriteten ser fram emot dagen då den nya Velanda skola står klar.

Sofia Andersson Dharsani (S)

Ordförande utbildningsnämnden Trollhättan