Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sent skall ”S”yndaren vakna

När dåvarande inrikesministern Anders Ygeman (S) talade på Folk och Försvar i Sälen 2017 låg fokus på IT-säkerhet och att värna demokratin mot lögnaktig propaganda. Han underströk då att ett modernt civilförsvar inte kunde bygga på spannmålslager, regionala civilbefälhavare och skyddsmasker som i Finland.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Anders Ygemans ”djuplodande analys” på Folk och Försvar i Sälen för tre år sedan har idag visat sig vara totalt felaktig. När nu Corona pandemin sveper fram är det just skyddsmasker som det hade behövts många fler av. Hur kloka är våra riksdagsledamöter? Gjorde Sveriges tidigare och nuvarande regering rätt som eldade vi upp alla våra beredskapslager på bland annat skyddsmasker?

Nuvarande inrikesminister Mikael Damberg (S) nämnde i en intervju att i Coronakommissions uppdrag ingår att studera hur Finland har organiserat krisberedskapen. Kan det vara så väl att nuvarande inrikesminister har en helt avvikande inställning än sin föregångare? Finlands sätt att lösa frågan om beredskapslager framstår för de allra flesta rättänkande invånare som ett föredöme.

Banta Sveriges 349 riksdagsledamöter till 149