Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Ser fram emot en utsträckt hand till samverkan

Replik
Svar på "Vilken människosyn råder i omsorgsnämnd och kommunhuset".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Även om inte ansvaret ligger hos mig att lösa byggnadsproblemen på Lextorpsvägen 19 vill jag ändå tacka dig Mussa Selim för att du ställde frågan till mig.

Ditt svar på mitt debattinlägg och din direkta fråga, öppnar upp för det samverkansarbete jag och fler med mig har begärt av nämnd och förvaltning i många år.

För ombyggnad, flytt eller nybyggnation av bostäder med särskild service är LSS-lagen en rättighetslag. En lag som ska följas, precis som brandskyddet. Kommunen och Eidar behöver ta hänsyn till alla lagar när man planerar renoveringar.

Jag har svårt och tro att Eidar inte har en långsiktig plan för sina fastigheter. Efter alla ”släcka-bränder" lösningar som gjorts tidigare är det helt uppenbart att Trollhättans stad inte har det. Kommunen har misslyckats tidigare i sin långsiktiga plan och har fått betala miljonbelopp i vite till IVO.

Redan innan jag började arbeta aktivt i FUB Trollhättan 2018, har FUB och andra intresseföreningar kämpat hårt för att få till en fungerande samverkan med kommunen kring LSS-frågor (samverkan är också en del i LSS-lagen, 15 paragrafen, punkt 7). Vi blir hänvisade till det kommunala funktionsrättsrådet vilken hittilldags endast består av en envägskommunikation från kommunens sida. Din fråga till mig Mussa, tar jag som en utsträckt hand. En utsträckt hand till samverkan kring hur vi tillsammans kan göra positiva förändringar för personer i behov av särskilt stöd inom LSS. Jag ser fram emot det.

Lena Andersson

mamma, vän och anhörig till personer i behov av LSS-insatser