Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Ser fram emot ett mål nylagad mat om dagen

Replik
Svar på "Tack för maten – styrande i Trollhättan!".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vad bra, att både du AM och de styrande i Trollhättan, kan tänka sig att äta denna mat, som levereras i sjudagarsperioder. Hoppas ni gör det nu också! Sju dagar i veckan, varje vecka, varje månad, år efter år!

Aldrig någon annan mat, bara denna gas-förpackade mat, som enligt er är såååå goood, och dessutom sååå mycket bättre i kvalitén, än vad hemgjord eller storkök lagar till. Ni kommer inte att få dessa extra tillbehör som lyfter middagen, varken till jul, påsk, pingst, midsommar eller nyår. Bara samma, samma, samma, samma gas-förpackade mat, som då, enligt er, är sååå braaa.

Jag skulle gärna vilja se er och era familjer, äta denna mat, för jämnan som middag. Jag hoppas att era barn kommer att tycka detsamma om denna "enormt bättre mat", som ni vurmar för. Då kan ni ju äta, som de gamla, en vanlig frukost och sen denna "ljuvliga middag", för att senare ta er en kvällsmacka, That´s it. Hela dagens mat! Nog verkar det väl trevligt?

Det är stor skam, det kommunerna gör, oberoende på vilken kommun det handlar om. Det är också konstaterat att det blir mycket dyrare för den enskilde, att äta denna gas-kylda mat, där de inte får de extra tillbehör, som då lyfter middagen. Den varma mat de får i dag, kan också värmas upp igen, om personen inte vill äta just då, när den får maten. Denna varma mat de fått fram tills nu, är oftast dagens höjdpunkt, för de gamla som får den. Doften från nygjord mat, utseendet på den, de goda tillbehören och för den som vill ha, en god efterrätt. Detta gör att en person som "inte är så hungrig", känner sig lite hungrig, när näsan nås av den goda hemlagade matlukten.

Lär er tänka på de gamla i första hand, som många gånger sitter ensamma i sina boenden, utan direkt kontakt med någon annan, de ser fram emot ett nylagat mål mat om dagen. Det som de inte orkar göra själva längre!

Ni tar ifrån dem detta, det som gör guldkanten på dess dag! Ni vill att alla ska klara sig i hemmiljö, för att spara på platser inom vårdomsorgen. Detta att ta bort bra, näringsrik och god hemlagad/storköks-lagad mat, kan faktiskt göra att de äter sämre och hamnar på ett boende snabbare.

Tänk på de gamla i första hand