Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Servicen skulle kosta en bråkdel

I Trollhättans stad så är de styrande politikerna och tjänstemännen inte så mycket för förebyggande underhåll på fastigheter och utrustning utan dom låter allt förfalla så att det sedan blir oerhörda kostnader att reparera.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är tydligen bättre att låta bilen gå 30 000 mil och strunta i service som kostar en bråkdel än vad det gör när bilen rasar ihop. Åter igen det är skattepengar som slösas bort.

FU

Svar direkt:

Påståendet att Trollhättans stad låter fastigheter och utrustning förfalla stämmer inte. Det finns underhållsplaner som måste följas, exempelvis läggs cirka 1,5 miljoner kronor under 2021 på förebyggande underhåll av Trollhättans stads fastighetsbestånd som består av cirka 50 fastigheter.

Och för alla fordon som ingår i Trollhättan stads fordonsflotta finns tydliga rutiner hur dessa ska hanteras från inköp till avyttring. Service och akut avhjälpande fel sköts uteslutande av interna resurser. All service utförs enligt tillverkarens instruktioner och alla reservdelar köps av upphandlade partners. Alla fel eller brister som uppkommer under garantitid hanteras av leverantörer för respektive fordon.

Serviceförvaltningen, Trollhättans stad