Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sebastian LaMotte
Bild: Sebastian LaMotte

Signaturen sätter fingret på en viktig fråga

Replik
Svar på Har ni glömt det området?, 20 april.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

På Innovatum Science Park arbetar vi med att stärka konkurrenskraften för regionens näringsliv, och vi samarbetar tätt ihop med Trollhättans stad för att bidra till att förverkliga den nya näringslivsstrategin. Signaturen LP sätter fingret på en viktig fråga med stor potential: Internationalisering. För att komplettera näringslivschef Helena Kortereds svar vill jag belysa att ett av de kriterier vi använder, då vi bedömer innovativa affärsidéer för antagning till vår inkubator, är just internationaliseringspotential.

Vi vill att de företag som startar ska sikta mot en internationell marknad. Vi samarbetar också med bland andra Position Väst för att bidra till att fler utländska företag etablerar sig i vår delregion. Dessutom jobbar vi med att hjälpa befintligt näringsliv att hitta ut i världen, genom egna utvecklingsprojekt men också tillsammans med Business Sweden. Vi har stor tilltro till att den nya näringslivsstrategin ska bidra till att alla vi som verkar i Trollhättan gemensamt ska bli ännu bättre på internationalisering framöver!

Martin Wänblom,

vd Innovatum Science Park