Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Sjuk av vården

Nu är jag väldigt trött och besviken på den så kallade vård vi har här i Sverige. En bekant till mig blev sjuk och ringde 1177 för att få råd hur hen skulle göra. Hen fick vänta en timme(!) på svar, och fick svaret att ringa ambulans. Efter en timme kom ambulansen, som körde hen till Näl. När hen kom in fick hen svaret att det fanns ingen plats för hen, så hen fick åka hem igen!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vad är detta för sorts sjukvård? Ska man inte kunna lita på att man får hjälp när man blir sjuk? Med den skatt vi betalar här i Sverige ska vi väl ha rätt att kräva vård när vi blir sjuka? Jag blev själv sjuk i en enklare variant, förkyld. Men jag fick inte komma till en läkare, för man måste gå hemma en vecka först innan man får träffa en läkare. Jag blir förbannad, där kan en läkare sitta och plocka in 80 000 i månadslön, men vill inte göra sitt jobb? Hur långt ska det gå innan hela samhället faller ihop helt?

Vi har läkare som inte vill jobba, för lite poliser, för lite brandmän och nästan ingen vårdpersonal. Och så står Löfven och pratar om att han vill att Sverige ska fortsätta utvecklas? Är det total katastrof med undantagstillstånd han vill ha?

Varför fanns det inte plats för hen? Jo, därför att det inte finns tillräckligt med personal på arbetsgolvet! Det finns massor med personal inom vården, men de flesta gör ett icke-produktivt arbete, så som att sitta och vända papper och tillbringa dagarna på ”möte”. Det går väl cirka tio chefer på en arbetande personal inom vården. Och hur ska de rätta till detta problem? Jo, de ska avskeda fler av de som jobbar, för att spara pengar! Och vad ska de göra med dessa pengar som de sparar? Jo, de ska slänga ut en massa miljoner på att byta namn på regionen!

Jag bara undrar; hur smart är man på en skala, då?

Sjuk, men inte i huvudet!