Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christina Wagner
Bild: Christina Wagner

Sjukskrivning det största slöseriet för arbetsgivaren

Trollhättan har en sjukskrivningsstatisk som sticker ut negativt i regionen, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har läst att Trollhättans stads ekonomi är väldigt ansträngd. Kommunala bolag som Eidar har stora skulder. Trollhättan har en sjukskrivningsstatisk som sticker ut negativt i regionen. Enligt min åsikt så är sjukskrivningar det största slöseri som en arbetsgivare har.

När politikerna gav serviceförvaltningen uppdraget att genomföra enhetliga måltidsmenyer i förskolan så blev det helt fel. Kontrollen att personalen kunde laga till dessa menyer uteblev och arbetsmiljön blev lidande med sjukskrivningar som resultat. Det är inte politikerna som är ansvariga för personal och arbetsmiljö utan det är arbetsgivaren. Politikerna har däremot ansvar för kommunens skattepengar. Att ge förvaltningar uppdrag utan att kontrollera under resans gång resultatet vad som händer med skattepengar och att göra en ordentlig analys är ett stort misstag som kommer att innebära onödiga neddragningar.

Enhetliga menyer är bara ett exempel. Det är så här arbetet går till i Trollhättans stad och nu är det tid för förändring. Att arbeta med arbetsmiljön och sätta fokus på sin personalens välmående kommer vara en besparing för alla, politiker, arbetsgivare, medarbetare till skattebetalare.

Medarbetare