Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Sjukvårdspersonal ska vara tacksam och lojal?

Replik
Svar till NU-sjukvårdens HR-chef angående valmöjligheter.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hon framhåller möjligheten att få arbeta med både yngre och äldre kollegor med olika erfarenheter som en kompensation för låg lön. Men det finns äldre och yngre kollegor med olika erfarenhet i andra verksamheter också men trots det med bättre lön. Dessutom med mer uppskattning från chefer och så vidare.

NU-sjukvården har höjt ob-ersättningen men det är ju högst rimligt med sådana arbetstider och man får ju liknande ersättning i andra verksamheter också. Möjlighet till vidareutbildning och utveckling i arbetet.

Det är sällan det finns personal så man får gå vidareutbildning och finns det personal så brukar oftast vissa kategorier få gå utbildning och oftast de som redan har fått vidareutbildning tidigare. Har någon fått utbildning förväntas denne ofta arbeta med mer kvalificerade uppgifter men fortfarande med lägre lön än normalt för den uppgiften. Dessutom erbjuder andra verksamheter vidareutbildning också men med högre lön.

Andra verksamheter har ensamarbete. Men det har NU-sjukvården i många verksamheter också men trots det med sämre lön. Arbetsmiljön är mycket dålig i NU-sjukvården där toppstyrningen gör det omöjligt att få sin röst hörd. Ett undantag var urologen i Uddevalla och vips så minimerades köerna och vården förbättrades.

Det är ganska ofint att klassa andra verksamheter som sämre än NU-sjukvården. Ovan nämnda struktur är skapad av verksamhetens natur och inte efter någon planerad strategi så det är inget att slå sig för bröstet med.

Dessutom är det känt att det förekommer en inställning bland ledningen och HR att personalen ska vara tacksam och lojal men det hjälper inte exempelvis för den som står i kassan på Ica. Samtidigt satsar man på administration och eventuellt namnbyte på VGR för minst tio miljoner. Undra på att detta har skapat en ofta förekommande fråga bland anställd.

"Vad är det som ledningen och HR inte förstår"

18 år som sjuksköterska