Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Skäms rika för bidrag?

Elstödet hemligstämplas och det blir en brottslig handling att ta reda på vart alla miljarder kronor tagit vägen, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I ett desperat försök att dölja hur mycket framför allt de rika slösar med sin el vill alltså vår regering stoppa all insyn utan att förklara varför. Elstödet hemligstämplas och det blir en brottslig handling att ta reda på vart alla miljarder kronor tagit vägen. Inför öppen ridå rycker man undan en viktig demokratisk rättighet att ta del av allmänna handlingar. Lagrådet skriver att ärendet inte är okomplicerat då det, citat: "gäller undantag från en för vårt demokratiska statsskick grundläggande princip, nämligen den om allmänna handlingars offentlighet".

Detta struntar alltså regeringen i, kör över lagrådet i ilfart och hoppas att politiker och framförallt vi medborgare inte hinner reagera innan det är för sent. Nedmonteringen av vår fina demokrati har börjat, känns den igen?

Allan Ladd