Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Leif R Jansson / TT
Bild: Leif R Jansson / TT

Ska komma ihåg det nästa gång jag lagar mat

Replik
Svar på "Människoskapade utsläpp spelar liten roll".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Välkomnar den nya Ingemar Vänerlöv, passande nog också han certifierad klimatobservatör till debatten efter att den tidigare Vänerlöv valde att avsluta sin del i debatten i insändaren publicerad på TTELAs hemsida 13 september. Den nya Vänerlöv verkar tro att jag ifrågasätter hans tidigare resonemang, vilket jag inte gör. Det är den förre Ingemar Vänerlövs slutsatser jag vänder mig emot. Noterar att den nya Vänerlöv helt duckar frågeställningen om vilka krafter som skulle ligga bakom denna desinformation, och istället för debatten utanför det vetenskapliga fältet genom att förutsätta att små mängder inte påverkar.

Ska komma ihåg detta nästa gång jag lagar mat. Kan strunta i att ha i salt, då denna lilla mängd uppenbarligen ändå inte kommer påverka maträttens smak som helhet. Nej, det jag efterfrågar är en komplett problembeskrivning över den påstådda klimatbluffens uppkomst, vilka som driver den och vilka som tjänar på den. Vilka mäktiga intressen har skapat den här frågan och sett till att människor börjat tro på den och vaggats in i en föreställning av problem som i själva verket inte existerar. För debattens enkelhet ställer vi upp följande tes: Klimatförändringar orsakade av människan existerar inte, eller är försumbart.

Då är vi för diskussionens enkelhet båda överens om det, nu är frågan som följer: Vilka ligger bakom denna myt som nu stater blint börjat följa efter. Flera kandidater kan skönjas. Kinesiska staten, FN, Illuminati eller varför inte judarna. Det är den här diskussionen jag vill ha med den nya Ingemar Vänerlöv, så att vi gemensamt kan komma fram till sanningen och komma till roten med problemet så att vi når en lösning. Vi måste nämligen kunna peka ut vilka som ligger bakom för att få diskussionen på rätt köl igen. Vi måste peka ut vilken kejsare som är naken.

Björn Hedén

Nu har Vänerlöv och Hedén fått var sin slutreplik, denna debatt därmed avslutad. Insändarredaktionen, TTELA.