Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Yvonne Olsson
Bild: Yvonne Olsson

Ska kommunfullmäktige inte ha någon diskussion?

Vid senaste kommunfullmäktige behandlades en motion om ”Lägg ut restaurangen i stadshuset på entreprenad”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Efter ett antal inlägg fick oppositionen reda på att vi borde skämmas. Att diskutera detta ärende samtidigt som kriget pågår i Europa för fullt. Vi har det så bra i Sverige och borde ägna oss åt att diskutera andra viktigare frågor. Denna fjuttiga fråga är oväsentlig och att vi borde ha "skämsmössan" på. Tänk på hur bra vi har det och att vi kan lägga tid på att diskutera om en av alla restauranger som finns i staden.

När jag lyssnar på diskussionen så uppfattar inte jag att någon tycker att kriget är oviktig för ledamöterna. Att det är en fjuttig fråga jämfört med kriget i Ukraina är alla överens om. Om Sofia Andersson Dharsani (ordförande i utbildningsnämnden, S) därmed ville styra fullmäktiges arbete borde hon hantera vår demokratiska rätt på något annat sätt. Eftersom Sofia hade bestämt sig för att inte göra fler inlägg i frågan uppfattade jag att frågan var ”het” och det stämmer. Men att vi för den skull ska avstå från våra demokratiska rättigheter är magstarkt. Om vi ska ta hänsyn till vad som händer i världen när vi har våra sammanträden borde kommunfullmäktiges arbetsordning ändras och ta bort den delen som gäller hur och vilka frågor som ska/får diskuteras.

Vi var många som tog illa vid oss på det sättet som Sofia Andersson Dharsani hanterade vår möjlighet att argumentera för frågan. Jag har som FN-soldat upplevt vad det vill säga att vi har det bra jämfört med krigsdrabbade områden. Att låta bli att diskutera en fråga för att vi har det bra är ett märkligt sätt att hantera vår demokratiska rättighet.

För er som vill lyssna på debatten kan ni gå in på: https://play.quickchannel.com/play/2tsqd6u

Kent Almkvist

Centerpartiet