Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ska lagar och regler skiljas åt beroende var man bor plus ålder för att folket inte vill betala skatt, ja så kan det vara?, frågar sig debattören. Bild: Janerik Henriksson/TT
Ska lagar och regler skiljas åt beroende var man bor plus ålder för att folket inte vill betala skatt, ja så kan det vara?, frågar sig debattören. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ska lagar skiljas åt beroende på var man bor?

Ja nu är LSS-utredningen släppt som från början var sedd av Socialdemokraterna som en besparingsreform vilket fick de flesta att dra åt sig öronen. I stället gav regeringen Löfven smygbesparingar till försäkringskassan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ja visst är det befogat att se över assistansreformen då det har förekommit en hel del fusk kring den personliga assistansen? Att lagen om personligt stöd till vissa funktionshindrade behövde ses över ses som ett måste, där osäkerheten kring stöd av försäkringskassan eller kommun vad som är tänkt att bli en statlig reform kring personlig assistans som ger mer likriktning kring LSS-reformen.

Men ett som utredaren bör förklara för svenska folket är att personliga assistansen dras in för funktionsnedsatta med behov inte får stöd från den personliga assistansen förrän fyllda sexton års ålder, här trampar utredaren i klaveret. Att anhöriga ges ett lägre ekonomiskt stöd då de jobbar för de sina, är horribelt, ja jag förstår inte? LSS-utredningen bör ta ett omtag och låta Björklund bli enmansutredare, ja han kan gå till väders, som Westerberg gjorde på nittiotalet så att han ser till att stoppa förslaget om stöd till barn och ungdomar som blir en kommunal reform med ett ringa stöd jämfört den nuvarande personliga assistansersättningen plus lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vad nu? Ska lagar och regler skiljas åt beroende var man bor plus ålder för att folket inte vill betala skatt, ja så kan det vara?

Ulf Jansson