Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ska pensionärer subventionera Stockholmarnas el-suvar

Replik
Svar till Lennart Andersson f.d. Kommunals ordförande i Trollhättan och hans insändare: ”Lövens politik en katastrof för demokratins bevarande”, 7 maj.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Så rätt du har i allt du skriver. Jag och min fru är själva 40-talister och har varit pensionärer åtta - tio år och ser vår pension ständigt urholkas. Vi har båda varit anställda hos låglönearbetsgivarna (stat, kommun och landsting) och arbetat i 40 + år och har båda en pension och köpkraft som är löjligt låg. Pensionssystemet är totalt felkonstruerat och pensionsgruppen med partierna MP, S, C, L, M, KD skulle omedelbart läggas ned och framtida pensioner istället underställas riksdagen.

Det enda som väsentligen höjs i pensionsgruppen är garantipensionen och den gynnar endast de som aldrig arbetat en endaste dag. Är detta rätt prioritering av pensionsgruppen? Mycket mer hänsyn skulle tas till arbetande år och mindre till lön. Som det är nu har en person i en låglönebransch ingen som helst anledning att överhuvud taget arbeta för att få en bättre pension. En i Sverige samlad politisk vilja är att vi tillåter migration som inte är kompatibel med samhället, men kostnaderna är eviga. Vår välfärd i Sverige är uppbyggt på att flertalet jobbar och drar sitt strå till stacken.

Ökar stacken och de allt fler som kommer enligt våra politikers regler, inte har samma syn så förändras synen på samhällskontraktet. Svenska skolan sämst i EU, minst antal behöriga lärare. - Svensk sjukvård sämst i EU, minst antal vårdplatser. - Överlägset mest grova brott per capita inom EU. - Högst skatteuttag inom EU. - Mest skulder i hela världen per capita. - Lägsta tillväxten i EU per capita. - Nordens lägsta pensioner. - Vad kommer kommunalskatten och bensinpriset att vara inom kort och vem förlorar mest på höjd kommunalskatt och höjt bensinpris? Pensionärerna såklart. Vilken pensionär kan köpa en elbil? Ingen såklart, pensionärer ska istället subventionera stockholmarnas el-suvar med höjda bensinpriser. Vart är välfärden i Löfvens Sverige på väg?

Ögat och örat