Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Ska Trollhättan utvecklas eller avvecklas?

När omsorgsförvaltningen får i uppdrag att lämna besparingsförslag för att få en budget i balans så tycks det vara så att man kör i samma gamla hjulspår som tidigare.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Förslaget som lagts nu gäller att lägga ned Landbogårdens gruppbostad med tio platser.

Om de styrande i kommunen vill utveckla även de mindre orterna får inte förvaltningarna lägga förslag som missgynnar detta. Eftersom flertalet demensboenden finns i tätorten måste det finnas möjlighet att se över dessa. Jag vet att små enheter har svårt att få lönsamhet men det finns möjligheter till det också. Utveckla är något som borde finnas med i tankarna oftare än vad det görs idag. Många argument om boende i tätorten ska flytta ut till Åsaka eller Sjuntorp är att det är långt för anhöriga att åka. Jag konstaterar att det är lika långt till Trollhättan från Åsaka som det är från Åsaka till Trollhättan.

Kommunal verksamhet måste finnas i alla orter. Det innebär att när någon förvaltning föreslår något så ska man tänka efter om det finns alternativ som gör det bättre för ytterområdena.

Naturligtvis har förvaltningen rätt att föreslå vad man vill men de styrande politikerna måste tänka efter om förslaget är genomförbart och vad det kan få för konsekvenser. Därmed kan man avslå förslaget som är lagt. Jag hoppas detta sker på fredag när omsorgsnämnden har sitt möte.

Kent Almkvist

Centerpartist från Åsaka