Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Gorm, Kallestad
Bild: Gorm, Kallestad

Ska våra gamla serveras fryst fisk utan grönt till middag?

Replik
Svar till "Över 20 kronor per kilo = ingen gurka och tomat i äldreomsorgen?, Yvonne Härestedt, 27 september.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack för din värmande insändare om sanningen i våran stad! Tomat och gurka är mycket riktigt som du säger inte tillåtet att köpa in om det överstiger ett kilopris på 20 kronor, tyvärr är sanningen att 20 kr gäller alla inköp av frukt och grönt, att serviceförvaltningen nyligen tecknat ett avtal med en ny grönsaksleverantör med en prisbild som i vissa fall är dubbelt så dyr än tidigare leverantör är chockerande i dessa tider då förvaltningen ska spara över en miljon årligen, dessa upphandlingar gör att sparandet övergår till ökade kostnader istället.

Frukt och grönt är inte det enda som ska sparas på utan även fisken! Prisnivån på färsk fisk har oftast varit mycket bättre än fryst fisk eftersom svinnet blir mindre, kvalitén och slutresultatet blir bättre, men nu får vi inte köpa in färsk fisk eller rättare sagt ingen fisk över ett kilopris på 70 kronor, tyvärr finns det inte så mycket fisk att köpa in under 70 kronor, det är väldigt tråkigt att behöva servera fryst Alaska Pollock till middag till våra gamla, är de gamla inte värda bättre?

Att våra kök dessutom blir centralt styrda gällande menyplanering är att ta bort arbetsglädjen och varje enhets individuella behov mot gäster är nu borta, att behöva förklara för boende att maträtter som önskas och saknas inte kan tillgodoses är en tråkig utveckling. Att dessutom bara starta upp och ta beslut om detta utan en konsekvensanalys är ännu ett tecken på negativ utveckling och att man vill visa resultat mot politiken.

Tyvärr gäller även dessa sparkrav våra barn i förskola och skola, vilket gör oss ännu mer förbannade!

När det gäller bemanning i våra kök ska det även sparas på vid planerade ledigheter och sjukdomar, vilket resulterar till mer arbetsbelastning på kvarvarande personal, mer sjukskrivningar och minskad arbetsglädje. Att sedan tillsätta nya chefspositioner och ny verksamhetschef för måltid och städ finns det pengar till i dessa tider. Kanske är att det är bättre att börja städa trappan uppifrån och ner i hierarkin, inte tvärt om för det här är bara början på sparandet!

Arga och trötta verksamhetsanställda!