Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Insändare: Ska Velandaskolan stängas?

Oroliga röster börjar höras från lärare och föräldrar i Velanda. Scheman görs om, barnen ska byta lärare och lärare håller på att lämna skolan. Varför?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

De styrande i utbildningsnämnden har lovat att skolan i Velanda ska vara kvar och dessutom har man lovat bygga en ny. Ansvariga i utbildningsnämnden har lovat att även skolorna i Sjuntorp, Upphärad och Åsaka ska vara kvar, ska dessa också börja oroa sig. Oron växer hos berörda att något är på gång som strider mot det som utbildningsnämnden framhärdar.

Vi vet att det är en massa tomma elevstolar på Sylteskolan som man förmodligen inte hade tänkt ska stå tomma, är det dit man vill tvinga eleverna? Är tanken att man ska skapa oreda i våra landsbygdsskolor, så föräldrarna ska byta skola? Det borde vara tillräckligt med den oro och oredan som redan finns i dom centrala skolorna i Trollhättan.

Våra styrande politiker måste förstå att den trygghet och närhet samt lite lugnare tillvaro som erbjuds i våra landsbygdsskolor är något att vårda och vara rädd om. Det är därför underligt att man tillsätter en ny rektor som vänder upp ner på denna trygghet och skapar en oreda för föräldrar och barn i Velanda.

Velandas skola har dessutom flera prisbelönta lärare som vi borde värdesätta. Att riva upp tryggheten till en lärare som man lärt känna och känner förtroende för är inte bra. När man tillsätter en person och det blir fel, så funderar man på vems uppdrag det sker. Det är dags att ni som styr i utbildningsnämnden tar er en funderare på hur ni ska återställa tryggheten i de skolor som faktiskt fungerar.

Sverigedemokraterna i Trollhättan

Mari Bergh, ledamot i utbildningsnämnden

Erland Larsson, ledamot i utbildningsnämnden