Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Skattehöjning utan välfärdssatsningar

Så kom då beskedet att den styrande majoriteten i Trollhättan stad nu föreslår en skattehöjning på 80 öre per intjänad hundralapp. Det innebär ungefär 300 kronor mindre i plånboken för en undersköterska varje månad.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det går såklart att tycka både bra och dåligt om en skattehöjning i sig. Det som är bra att ha klart för sig är att en kommunal skattehöjning slår hårdast mot de som tjänar minst och är därför bra att undvika i det längsta.

Det som jag framförallt vänder mig emot när det gäller S, V och MPs förslag till budget i Trollhättan är att man inte använder de pengar, som man tar in från skattehöjningen, på välfärd. Istället stoppar man undan merparten av de 100 miljonerna i en ”reserv” och lägger inte ut mer än lite drygt 30 miljoner av 100 på verksamheterna som redan idag inte får ihop ekonomin.

Ska man nu nödvändigtvis höja skatten så tror jag att skattebetalarna förväntar sig att få valuta för pengarna i form av en bättre verksamhet i Trollhättan genom satsningar på exempelvis förskola, skola och omsorg om äldre och funktionsnedsatta. Så ser tyvärr inte verkligheten ut.

Sofia Lindholm

Centerpartiet