Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Skola i Upphärad?

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) har blivit kontaktad av flera av sina medlemmar med barn i skolåldern som är bekymrade för hur det ska bli med framtiden för skolan i Upphärad.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Den nuvarande skolbyggnaden har dömts ut av hälso- och miljöskäl och ska rivas. En tredjedel av skolan är redan riven. Föräldrarna oroar sig för att det kanske inte byggs en ny skola, utan att Trollhättans stad finner det billigare att i framtiden fortsätta att låta barnen åka buss till Sjuntorpsskolan.

Man kan hävda att detta inte är någon lantbrukarfråga som LRF ska lägga sig i, men det är i allra högsta grad en fråga om en levande landsbygd. Kommunen kan inte fortsätta att tala för ett tågstopp i samhället och ha utbyggnadsplaner för orten (inklusive en nybyggd förskola), och samtidigt lägga ner en välfungerande låg och mellanstadieskola. Tror man verkligen att det skulle locka fler innevånare att bosätta sig här?

Ännu är inga beslut om nedläggning fattade, men det ligger i ”farans riktning” och det är alltid bättre att framföra åsikter och synpunkter innan dessa beslut är fattade. Vi vill gärna ha ett klart och entydigt besked från skolledning och Trollhättans stad att det kommer att stå nybyggda skollokaler på plats i Upphärad så snart det är tekniskt möjligt.

Upphärads lokalavdelning av LRF

Trollhättans kommunkrets av LRF