Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Andreas Olsson

Skolförslaget är underarbetat, otydligt och flummigt

Vi har undrat i min familj varför Moderaterna säger ja till skolförslaget.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är moderaterna som har föreslagit det fria busskortet för minskad segregation vilket blir svårt för dem att avslå skolförslaget. Men, busskortet skulle hänga ihop med det fria skolvalet och inte till för att stänga ner skolor och tvinga barnen att byta skola. En annan märklig sak är att Moderaterna föreslår att stänga ner bara Kronans högstadium samtidigt som deras representant och andra vice ordförande i utbildningsnämnden Remigiusz Bielinski försvarar hela skolförslaget rakt av det vill säga en nedläggning på mellan- och högstadiet.

Vi är väldigt förvirrade och vet inte längre vad vi ska tro. Man blir riktigt ledsen och besviken när man litar och röstar på ett parti som ska stå för samma grundprinciper inte minst i frågor om våra barns vardag för att sedan upptäcka att när det verkligen gäller så står man helt själv. Självklart vill vi att alla barn ska ha samma förutsättningar att lyckas med sin utbildning. Däremot så håller vi inte med om att detta presenterade förslaget är lösningen.

Det är underarbetat, otydligt och flummigt. Jag har fortfarande inte fattat hur ni ska hjälpa mina barn att få bättre utbildning genom att flytta dem från sin skola till en annan. Kan ni svara tydligt vad ni har för plan? Jag vill passa på att påminna om två namninsamlingar som föräldrar från hela staden har startat mot skolförslaget. Namninsamlingarna är till för de som tycker att skolförslaget är förhastat och orättvist mot alla inblandade barnen. Namninsamlingarna finns på skrivunder.com och heter "rör inte våra skolor i Trollhättan" och "Ha kvar kronan 4-6".

Besviken och orolig