Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonas Lindstedt
Bild: Jonas Lindstedt

Skolmaten har diskuterats i alla år – måste i alla fall räcka till alla

Lärarna säger "vi kan inget göra, ni får ringa själva till chefen för matbespisningen", menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Varför kan vi elever inte bli serverade mat som vi gillar?”.

Kära elever på Lyrfågelskolan i Trollhättan, jag tycker uppriktigt synd om er! Glad att ni lyfter detta problem i tidningen.

Som förälder till barn som gått på skolan i många år så har skolmaten alltid diskuterats på föräldramöten och i elevråd, ändå händer ingenting. Lärarna säger "vi kan inget göra, ni får ringa själva till chefen för matbespisningen", "rektorn vet om det men inget händer med mera". Varje vecka kommer barnen hem och pratar om hur illa maten smakat men framförallt, att maten oftast är slut.

Ju äldre klass du går i, desto senare är lunchen och då är oftast maten slut. I en ålder när du behöver den som mest. Dessutom har skolan fotbollsprofil vilket gör att eleverna behöver ännu mer energi. (Även lärarna bekräftar att de ser att eleverna inte orkar skoldagarna på grund av energibrist). Det är tragiskt att skolan inte gemensamt agerar och gör något åt problemet utan säger att föräldrarna får ringa direkt till "bamba".

Ta ert ansvar och gör något åt det! Låt barnens åsikter i elevrådet/klasserna leda till en förändring. I en tid där många nu får dagens viktigaste mål mat på skoltid så duger inte blomkålssoppa som ratas av de flesta eller vatten och knäckebröd när allt annat tagit slut. Kan ni inte beräkna maten så att den ska räcka får ni anlita någon som kan, så fungerar det i privata företag.

Förälder som reagerat förr