Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Skylten sattes upp när bilen redan var parkerad?

Replik på ”Först till kvarn gällde för parkeringsplats”

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Självklart att byggarna ska följa de bygglov och regler som finns angående parkering men det som insändaren ifrågasatte var att Balder garanterade parkering på Quality Hotell, vilket inte stämde. Jag själv ställde till exempel tydligt frågan om man kan parkera någon annanstans om man inte får en av Balders egna hyrparkeringar och fick ordagrant svar att ”ja, ni får stå på Qualitys allmänna parkering.” Detta gjorde att jag, och många andra, avstod från hyrparkering och har därför numera ingenstans att parkera. Så nej, de gav oss absolut inte korrekt information vilket de nu dock bett om ursäkt för i efterhand. Om ursäkten borde godtas är däremot en annan fråga, eftersom de fortfarande inte har förståelse eller försöker hjälpa oss i dagsläget trots att det var deras misstag som försatte oss alla i denna situation som tvingar flera till att flytta. När de i bostadsrätterna bredvid flyttar in i nästa månad kommer det dessutom bli ännu mer problematiskt.

Att bevakningsföretaget började lappa bilar som står felparkerade ifrågasatte insändaren inte heller, eftersom man självklart ska få böter om man parkerar fel. Att man inte få stå på en handikapparkering är en självklarhet och kräver alltid tillstånd även innan skylten om parkeringsförbud sattes upp. Det som kritiserades var att Balder inte har förståelse och förvarnar de boende att även de andra bilarna parkerade längs med förråden inne på gården snart kommer drabbas då de ska införa parkeringsförbud från ingenstans. Det är självklart eget ansvar att ha koll på skyltar, men jag tycker att Balder kan ha förståelse och försöka hjälpa oss genom att informera om detta eftersom det är de som försatt oss i denna situation?

Dessutom så sattes skylten om parkeringsförbud upp när till exempel jag själv redan stod parkerad inne på gården. Det var alltså okej att parkera där när jag gjorde det och man kan helt omöjligt hålla koll på att de smäller upp en skylt nån gång under dagen när man redan parkerat? Det är inte så att man går till sin parkering flera gånger per dag och kollar ifall de eventuellt skulle ändra bestämmelserna och sätta upp en skylt med parkeringsförbud? Felaktig och brist på information tycker jag därför absolut kan kopplas till Balders uppförande!

EM

Svar direkt:

Vi är glada över att kunna erbjuda nyproducerade hyresrätter kring Nabbensberg och på så sätt bidra till blandade upplåtelseformer i området. Parkeringsfrågan är viktig för oss, vår ambition är att erbjuda fler parkeringsplatser och att hela tiden ha en bra dialog med våra hyresgäster. Vi beklagar om informationen brustit och orsakat olägenheter för någon, det har aldrig varit vår mening och hyresgäster som drabbats uppmanas som alltid att kontakta oss direkt.

Antalet parkeringsplatser för boende i våra hus är enligt parkeringsnormen som Vänersborgs kommun har antagit. Men utifrån inkomna synpunkter på ökad efterfrågan av parkeringsplatser kommer vi att ansöka om att få tillföra fler platser och hoppas på ett snabbt och positivt bygglovsbesked.

På grund av olika skyldigheter som åligger oss som fastighetsägare, exempelvis avseende räddningsvägar och tillgänglighet, kan vi inte tillåta parkering på gården. Information om att det inte är tillåtet att parkera där har kommunicerats och vi beklagar om denna information trots allt inte har nått alla berörda.

Tills vidare försöker vi hitta tillfälliga lösningar och kommer att informera våra hyresgäster direkt om och när vi har ny information i ärendet.

Marcus Hansson,

regionchef Väst, Balder