Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Slängs mycket skolmat – det är slöseri

Jag går på en skola i Trollhättan och skolmaten är inte så bra. Jag vill ändra skolmaten så att den blir godare så att vi äter mer vilket skulle göra att vi får mer energi och orkar mer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För det första så äter eleverna inte och då kommer de må dåligt för de inte har ätit mat och då kommer dom inte kunna jobba och det kan leda till att de får sämre betyg.

För det andra, eftersom maten inte är god så slängs det mycket mat och det är slöseri.

För det tredje, när vi får god mat blir eleverna glada och trevliga. Eleverna blir trevligare mot sina fröknar och sina kamrater.

Mat som vi elever tycker om är sprödbakad fisk, pannkakor, pizza, hamburgare, köttbullar, potatisbullar. Mat som vi inte gillar är lax, fisksoppa, vegetarisk biff och potatis. Ibland har vi potatis två till tre gånger i veckan.

Jag tror att folk kommer säga att vi inte har råd med den typen av mat på skolan och att det skulle kosta mycket pengar. Mitt förslag då är att de måste lägga pengarna på de saker som betyder mest och maten är en av de viktigaste sakerna i skolan.

Jag skrev den här insändaren för att jag vill att skolmaten ska bli bättre. Jag hoppas det ändras.

En elev på en skola i Trollhättan