Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slopa exploateringen av Dalbobergen

Varför anser kommunstyrelsen att man ska exploatera Dalbobergen? frågar sig signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kommunstyrelsen kör huvudet i sanden när det gäller att exploatera Dalbobergen. Varför anser kommunstyrelsen att man ska exploatera Dalbobergen? Länsstyrelsen och flera tunga nämnder motsätter sig en bebyggelse av Dalbobergen, som dessutom är strandskyddat. Men kommunstyrelsen ångar på! Visst ska vi exploatera Dalbobergen och bygga dyra bostäder med sjöutsikt!

Dalbobergen har fungerat som rekreationsområde sedan stadens begynnelse och bör så även göra i framtiden. Det går att läsa att stadens stolthet, Birger Sjöberg sökte sig till Dalbobergen under 1900-talets början. Det är en unik natur, det är nästan som att komma till en annan värld när man går på Dalbostigen. Att ha såpass dramatisk natur så nära stadskärnan måste vara unikt! Utveckla den istället, gör den mer tillgänglig för rekreation och friluftsliv.

Kära kommunstyrelsen, slopa exploateringen av Dalbobergen och lyssna på länsstyrelsen, berörda nämnder och framförallt kommuninvånarna.

Skogstokig 2.0

LÄS OCKSÅ: Utvecklingsplan nära beslut – efter 17 år