Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sluta spara på samhällets kanske mest utsatta

Replik ska våra gamla serveras fryst fisk utan grönt till middag? 3 okt, Och över 20kronor per kilo= ingen gurka och tomat i äldreomsorgen? 27 sept.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Stort Tack för att du som tapper anställd vågar säga ifrån och berättar hur det faktiskt ser ut inom Trollhättan stads verksamheter. Jag vet inte hur många anställda det finns som är nöjda med sin arbetssituation. Jag vet däremot att många är lojala och tysta kring hur vardagen inom vård och omsorgsverksamheterna fungerar. Dessutom vet jag att väldigt många frustrerade och förtvivlade över att inte hinna och orka allt som förväntas av dem.

Personalen är djupt oroad över att de på vissa håll redan vid middagstid måste klä de äldre för natten på grund av att det är för låg bemanning.

Jag läste också om att man inte får erbjuda färsk fisk för att den kostar över 70 kr/kg eller köpa grönsaker som överstiger 20 kr/kg. Jag hoppas att jag är felinformerad.

Det hade ju varit utmärkt om jag själv skulle få välja var jag eller en anhörig i behov av äldreomsorg skall få bo? -Tyvärr, den möjligheten finns inte i Trollhättan. Vi vet ju att konkurrens ökar kvaliteten. Vi vet dessutom att vi alla hamnar i den situationen att vi kan behöva stöd i någon form. Enligt Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet är privata alternativ helt uteslutet. Men… Det ska vi ändra på efter valåret 2022 (!)

Socialdemokraterna har styrt den här staden i 105 år. Man pratar om solidaritet och trygghet. Om vikten av att värna välfärden … Man glömmer då bara den lilla parentesen att vi i Trollhättan aldrig haft några privata utförare inom våra omsorger att skylla på. Ändå går det bara utför. De svagaste grupperna drabbas hårdast och många anställda mår så dåligt men är ändå så lojala att det inte blir massuppsägningar.

Inom omsorgen har majoriteten svikit godtrogna och lojala s-väljare som trott på att man värnar de äldre. Tyvärr, våra omsorgstagare kunde haft det betydligt bättre om det funnits en betydligt mindre självgod politisk majoritet som bestämmer i Trollhättan.

Man sparar, och har länge gjort, på en av samhällets kanske mest utsatta. Jag anser att, efter ett långt liv, har gamla rätt till god omvårdnad och att erbjudas god, näringsriktig mat.

Och än en gång!

Stort tack till Er undersköterskor som lever i verkligheten.

Ann Nordqvist, Ledamot Omsorgsnämnden (M)