Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Leif R Jansson / TT

Snälla cyklister – använd ringklockan!

Hur kommer det sig att cyklister i Trollhättan inte ringer i ringklockan när de kommer svischande bakom eller förbi en? Jag har varit med om flertalet märkliga situationer sedan jag flyttade hit, där jag är gångtrafikant och cyklisten inte verkar förstå att hen är svår att upptäcka när de kommer åkandes bakom en, nära eller i hög fart.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Idag var jag med om att en cyklist cyklade mellan mig och en annan gångtrafikant precis när vi skulle passera varandra, utan att plinga och trots att det fanns gott om plats till vänster om oss på gångbanan. Detta resulterade i att personen som gick i motsatt riktning från mig, fick kliva upp på snön bredvid gångbanan för att cykeln skulle kunna ta sig förbi utan att cykla in i oss båda.

Jag har också varit på väg att snedda över en gångbana när en cyklist drog förbi väldigt nära och snabbt och sånt kan upplevas som ganska obehagligt. Hade jag vetat att cykeln kom så hade jag ju såklart avvaktat med att gena över gångbanan.

Det är inget otrevligt eller fel alls med att använda ringklockan, den är där av säkerhetsskäl!

Inflyttad gångtrafikant