Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Bild: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Socialdemokraternas svek!

På bron stod det två skor prydligt uppställda. Nedanför bron letar dykare efter hen i det kolsvarta vattnet. Ett människoliv har slocknat. Hen har inte sett någon annan lösning i dagens Sverige. Detta hände i Stockholm den 27 maj. Hens anhöriga ställer sig säkert frågan: Vad gjorde samhället för att förhindra detta självmord? Statsministern kallar alla som kritiserar ministrar och honom själv för ”Hatsvansar skålande i champagne”. Jag tror inte de anhöriga skålade i champagne denna kväll?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Statsministern kramar Strandhälls hand och säger: Nu kör vi! En statsminister som inte förstår att människor som drabbats av olika diagnoser inte får en sjukersättning slängs ut som förbrukade köttstycken. De kryper fram till behandlande läkare som står maktlösa och hävdar att de varit tydliga i sin diagnos, men försäkringskassan vägrar acceptera diagnosen.

Har dessa beslut med sjukförsäkringens budget att göra? Jag svarar nej! Sjukförsäkringens budget har under en femårsperiod ett överskott på hundratals miljarder. Vem har fått dessa miljarder? De sjuka, pensionärerna eller vem är det?

Som Kommunals ordförande har jag suttit i länsrätten och försökt övertyga rätten om människors rätt till sjukersättning och livränta. Jag har även hävdat försäkringskassan misskötsel om att ej följa rehabiliteringsstegen. Svaret har blivit avslag.

Jag trodde att Socialdemokraterna skulle ändra på moderaternas rehabiliterings- och sjukersättningsstege omedelbart för fyra år sen. Men icke! Strandhäll går vidare som minister glad och lycklig och säger ”Nu ska jag arbeta vidare med att förbättra sjukförsäkringen och pensionerna.”

Pensioner för vem? En nyanländ som har bott i Sverige i 30 år och aldrig arbetat får en pension. Källa Fackförbundet Forena: 12 263 kronor/månad inklusive bostadstillägg, garantipension och äldreförsörjningsstöd efter skatt. Vad får en undersköterska/barnskötare efter tjänstepension?

Var och en får ställa sig frågan om det har varit värt att arbeta inom offentlig verksamhet? Idiotscheman med konsekvenser som samvetskval, utbrändhet och att ständigt känna sig otillräcklig!

Lennart Andersson

Kommunal fd ordförande Trollhättan