Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sommarvikarier till Kriminalvården!

Just nu söker Kriminalvården (Brinkeberg) sommarvikarier. Nappa inte på det erbjudandet! För några år sedan jobbade jag som sommarvikarie inom Kriminalvården, det var den sämsta arbetsgivaren någonsin.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ordinarie personal som systematiskt hånade sommarvikarierna. Ordinarie personal som enbart hade grundskola och hånade sommarvikarier med högskolekompetens. De intagna var betydligt trevligare än personalen. Det har varit insändare tidigare angående den usla arbetsmiljön, miljön har inte förbättrats! Håll er därifrån!

Särimner

Svar direkt:

Det är högst beklagligt att höra om signaturens Särimner beskrivning av vår arbetsplats. Att håna sina arbetskamrater är något som vi aldrig kommer att acceptera, oavsett vilken anställningsform man har. Kriminalvårdens värdegrund är mycket tydlig på den punkten.

Som ansvarig chef hade jag uppskattat om du tog kontakt med mig för att diskutera saken vidare, då när det var aktuellt för ett par år sedan. Men eftersom vi just nu håller på med sommarens rekryteringar så kanske just dina tankar och upplevelser kan utveckla vår verksamhet till det bättre. Finns det möjlighet för dig nu att några år senare höra av dig till mig så uppmuntrar jag dig till det.

Kriminalvården har ett mycket viktigt samhällsuppdrag – vi är en del i att våra klienter ska komma bättre ut och leva ett liv fritt från kriminalitet när de lämnar Kriminalvården. I detta angelägna uppdrag är det viktigt att vi kollegor jobbar tillsammans, inte mot varandra. Vi är varandras arbetsmiljö.

Marcus Sundberg

Kriminalvårdschef Brinkeberg