Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Ställer givetvis upp på ett möte och en promenad

Replik
Svar på Kontakta gärna kommunen om vad de visste.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I svaret till mig beskriver Martin (som representerar 19 familjer i Skoftebyn) hur byggandet av slussar och Olidans kraftverk i sluss- och fallområdet inte förstört området och att det skulle tjäna som intäkt för att en ny slussled därför kan byggas mitt i detta område enligt det norra alternativet.

Man tar sig för pannan! Om det billiga argumentet är det enda argument man har att komma med i Skoftebyn, så kan man ju enkelt vända perspektivet och hävda att man givetvis ska bygga ny slussled i Skoftebyn, enligt det södra alternativet eftersom ingen ändå om 100 år kommer att minnas vad som gick förlorat vid bygget.

Vidare skriver Martin att: ”En slussled som startar nedanför Ryrbäckens mynning, vidare i naturreservatet och genom ett brokigt villakvarter hamnar konstigt och långt bort från Trollhättans centrum”.

Man tar sig för pannan igen! Vem skulle ha påstått att slussleden ska starta i eller ens nära Trollhättans centrum?

Hade jag ägt en av de berörda fastigheterna i Skoftebyn, så hade jag kanske agerat lika desperat och ogenomtänkt som Martin och hans vänner i Skoftebyn, för att till varje pris rikta fokus mot andra stadsdelar där man ser minsta chans att en ny slussled kan byggas, helst så långt från Skoftebyn som möjligt.

Beträffande Trollhättans stöd till skoftebyborna så handlar det givetvis om att minimera antalet berörda bostäder och att säkerställa att fastigheter löses in mot generös ersättning när man bygger ny slussled i Skoftebyn enligt det södra alternativet. Det Martin och hans vänner i sin iver att flytta fokus från Skoftebyn, helt förbiser eller medvetet bortser från, är det faktum och anledningen till att hundratusentals turister, besökare och Trollhättebor varje år besöker Trollhättans finaste turistmål och sevärdheter i fall- och slussområdet.

Trollhättan råkar ha fantastiska turistattraktioner och detta borde alla Trollhättebor stå upp för. Det framstår säkert som självklart för alla utom för Martin och hans vänner i Skoftebyn att man aldrig kan förstöra och för överskådlig framtid, ödelägga Trollhättans fall- och slussområde, då det vore liktydigt med att förstöra en ovärderlig del av Trollhättan och dess historiska arv.

Jag ställer givetvis upp på ett möte och en promenad med Martin och 19 familjer i Skoftebyn om ni tror att det är vad som krävs för att vi bättre ska förstå varandras argument och tills dess avslutar jag som tidigare gånger. Bygg en ny slussled i Skoftebyn eller bygg den inte alls!

Inflyttad Tingvallabo och oberoende observatör