Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FREDRIK PERSSON / TT
Bild: FREDRIK PERSSON / TT

STC begår avtalsbrott?

2007 startade STC (då Sportlife) på Kardanvägen i Trollhättan med ett öppningserbjudande där man erbjöd ett begränsat antal medlemskap med livslång prisgaranti på 199 kronor/månad.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu 14 år senare och antagligen jagad av det ekonomiska bakslag som pandemin medfört så vill STC höja avgiften ändå. Först säger de via mejl att om man bara "skickar in en kopia på avtalet så löser vi det" men när kopian nått dem så kommer ett nytt mejl där de skriver följande;

Den prisjustering som kommer att ske 1 februari 2022 gäller även för de avtal som tecknats på plats då klubben öppnade för 14 år sedan. Det står ingenstans i avtalet att priset gäller livet ut och där med kommer prisjustering att ske enligt föregående mejlutskick. Marknadsföring och muntlig överenskommelse när medlemskapet tecknades är inte giltigt. I våra avtalsvillkor står det att STC har rätt till prisjustering efter att bindningstiden löpt ut.

Jag har full förståelse för att det är tufft ekonomiskt efter den här tiden med pandemin men att sjunka så lågt att man säger att muntliga överenskommelser och marknadsföring när avtal tecknas med STC inte är giltiga i deras ögon efter en tid (i det här fallet 14 år senare) säger en hel del om företagets värderingar.

Jag har alltid trivts på STC och tycker att personalen är trevlig och serviceminded men det här är riktigt uselt.

Besviken medlem