Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Andreas Olsson

Stopp – gå inte för långt – stig ej över gränsen

Citat ”Tydligen kommer de svenska barnen bli rånoffer medan invandrarbarn kommer räddas om förslagen går igenom”, skrev Jiyan Behrozy den 21 augusti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Så låter det bokstavligen från vuxna människor om deras oroskänslor som de delar med sig av, och tankar om hur det kan komma att bli om förslagen går igenom”.

Visa människor har gått väldigt långt över gränsen, tycker jag. Barn som går på Kronan är mer än att vara invandrarbarn. Se dessa barn med andra ögon, de flesta av dessa barn är födda i Sverige på ett svenskt sjukhus, har gått i svenska förskolor och har dessutom ett svenskt pass, Sverige är deras land.

”Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras” ”Barnkonventionen artikel 2”. Invandring är en process i ens liv som har genomförts för många, många år sedan. Vi som har flyttat hit är en del av samhället, ingen kan förneka det. Vi och våra barn kommer att bygga och utveckla landet. Ska begreppet ”invandrare” följa våra barn livet ut ”från vaggan till graven”?

Nu vågar jag gå längst fram, och säger stopp. Du som har sådana hemska uppfattningar om dessa barn, sluta gå för långt och stiga inte över gränsen! Förnedra inte en annan människa, skapa inte identitetskris hos dessa barn. Sätt inte etikett på dem. Var öppen för olikheterna, och betrakta dem som en tillgång. Visa respekt och bete dig som en mogen vuxen. Uteslut inte våra barn från samhället. Alla barn har rätt till en bra skola. Skolan har en oerhört viktig roll i barnens liv, det formar barnens framtid.

Pinar Karim