Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pasi Hakopuro
Bild: Pasi Hakopuro

Ströms slottspark – vår park för alla

Parken har sedan den återinvigdes 2011 varit välbesökt av invånare, besökare utifrån och skolklasser.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Många olika evenemang har genomförts i parken av såväl kommun som föreningar. Ströms slottspark blev verkligen vår park för alla att vara stolta över.

I parken finns något för alla, antingen du vill ta det lugnt och njuta av en fika i trevlig atmosfär eller väljer att ha en mer aktiv stund i parken. I Ströms slottspark finns goda möjligheter till idrott, motion och friluftsliv. Bland annat kan du utöva bangolf, streetbasket, beachvolley, frisbeegolf eller nyttja utegym och här finns stora gräsytor för lek och spel samt en lekplats.

Kommunen tar nu i år över tillsyn och skötsel av Ströms slottspark genom ett avtal med fastighetsägaren Edethus.

Verkligen önskvärt att tillsyn och skötsel av hela parken blir på högkvalitativ nivå redan i vår och hela säsongen.

Till detta kommer nödvändiga investeringar i toaletter, frisbeekorgar med mera som måste på plats snarast. Det behöver också iordningställas nya grillplatser och inköp av fler bänkar/bord.

För att parken ska kunna vara välskött och kunna utvecklas föreslår vi en utökad budget för 2022 med 200.000 kronor för utökad skötsel och 300.000 kronor i nödvändiga investeringar.

Socialdemokraterna Lilla Edet

Annette Fransson, oppositionsråd

Johan Niklasson, vice ordförande samhällsnämnden