Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Strider bygglovet mot detaljplanen borde det överklagas

Replik på "Mycket angeläget med en ny räddningsstation i Lilla Edet".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag ifrågasätter inte behovet av en ny station, eller en praktisk placering i anslutning till en större led som kan öka tryggheten för kommunens invånare genom att korta ner utryckningstiden. Men när man får höra hur vissa politiker pratar om tillvägagångssätt, inte öppet men bakom kulisserna, så blir jag fundersam på varför det ska tillåtas två olika regeluppsättningar beroende på om det är egen produktion eller enskilda som söker. Så med det sagt, om bygglovet strider mot gällande detaljplan hoppas jag att det blir överklagat.

Jag har påtalat så många gånger utan det minsta gehör, vi måste ta tag i detaljplanearbetet. Det enda man får till svar är att det inte finns pengar. Om jag nu är den du tror så vet du också att partitillhörighet eller inte så har jag ofta en egen tanke, egen åsikt och har aldrig varit tyst om det. Och du, nej, inte dörrmatta. Den ligger bara där som ett dött och viljelöst föremål, ni är högst levande och medvetna om vad ni gör. Klirr i kassan vet jag inte men det är trevligt när kommunens avgifter inte gnager ett större hål i min privatekonomi än nödvändigt. Avslutningsvis vill jag önska dig och de dina lycka till i valet, vi får se om den nya blåare taktiken lockar fler än de 653 personer som röstade på er 2018.

Johan, en före detta kommuninvånare